Heerlijk om op verschillende lagen van het leven steeds meer zelf te gaan doen. Het pad naar gezondheid, welzijn, onafhankelijkheid soevereiniteit begint naar mijn idee op de aardse laag. O.a. bij het voedsel. Wat eet je? Waar komt het vandaan? wat is er mee gedaan? Vanuit daar werk je verder naar buiten, steeds meer op je eigen benen.

Het doel? Zelfvoorzienend en onafhankelijk van systemen en structuren. Op de voedsel laag, steeds minder bespoten, verwerkt en verpakt voedsel eten. Meer biologisch, lokaal, zelf geteeld en gemaakt. Dus steeds gezonder, eerlijk en voedend voedsel.

Voor de supermarkten maakt het niet uit wat voor kwaliteit het voedsel heeft tegenwoordig. De hoeveelheid chemicaliën en E-nummers in ons eten neemt toe. De supermarkten verkopen het toch wel. Van de week zag ik dat er tegenwoordig 22 E-nummers, chemicaliën zitten in een kinder taart. Een taart die je geeft op je zoon of dochters kinderfeestje. Daarmee geef je ze letterlijk een hoop gif cadeau. De supermarkt pakt de winst en jij en jouw kinderen betalen de prijs. En dan heb ik het niet over de portemonnee maar over jouw gezondheid.

Gezondheid is een keuze, en daar moet je wat voor doen. De wetgeving werkt dit tegen, en de overheid kiest keer op keer de kant van de multinationals zoals Bayer, Monsanto, Syngenta en de Gates Foundation.

Het is aan onszelf om dit te veranderen. Start een moestuin, leer je eten weer kennen en weet hoeveel arbeid, tijd en energie het kost om dit te produceren. Verandering begint klein en bij jezelf