Hoe ga je ooit een oplossing vinden als je het bestaan van het probleem ontkent?

De ontkenning van het probleem ontkent tegelijkertijd de oplossing. Probleem en oplossing ontstaan altijd tegelijkertijd, het zijn 2 zijden van dezelfde munt. Soms vraagt het alleen een perceptieverschuiving om een oplossing te vinden.
Wees eerlijk met jezelf. Waar je ook mee kampt in het leven, vraag jezelf eens af en voel in:
‘’Wat ervaar ik nu? Wat voel ik gebeuren in mijn lichaam?’’
“Wat kan ik leren uit deze situatie? Wat probeert deze situatie mij te vertellen?’’
‘’Waar wil ik naar toe in deze situatie?’’
Doorvoel, bekijk en maak alle limitaties, blokkades of moeilijkheden die opkomen volledig eigen met oordeelloosheid. Alleen door je ‘shit’ te accepteren, te voelen, en te ownen zul je iets hebben om aan te werken.
Doe je dat niet, zul je vast en zeker 1001 manieren vinden om het te ontlopen, niet te voelen of te merken. Maar dat betekent niet dat je problematiek (die je niet bewust ervaart) geen effect op je heeft.
” Je kunt er niet omheen, je kunt er niet overheen of onderdoor…. Je kunt er alleen doorheen ”