Ik werd erg geïrriteerd toen bij mijn opleiding tot Transformatie Coach het op de eerste dag het wel een uur ging over ‘je eigenaarschap nemen’. Ik vond het maar overdreven. Alsof we een stel kleine kinderen waren. Pfff ze kennen me nog niet, dacht ik.

Gaande weg kwam ik er achter, hardleers dat ik was, dat ik ook nog het nodige mocht leren over waarom en hoe je eigenaarschap neemt. Nu ik verder ben in mijn transformatie proces begrijp ik waarom eigenaarschap zo uitermate belangrijk is.

Vandaag kreeg ik bijzondere aanmelding voor een coaching traject. Een aanmelding door iemand, maar voor iemand anders. Van een liefdevolle bezorgde vrouw voor haar man. ‘Ik geloof erin, nu allen hijzelf nog.’ Dat waren letterlijk haar eigen woorden. Ze wilde met hem meekomen anders zou hij de stap niet maken.

Hoe mooi en liefdevol het ook lijkt, dit is een stap die je niet voor iemand anders kunt maken. Alles valt of staat met eigenaarschap. Alleen wij kunnen onszelf helen, en het pad dat we daarin afleggen hebben we stapje voor stapje zelf te lopen. Alles valt of staat met onze eigen intenties en onze bereidheid om voor onszelf klaar te staan. Je kunt dat niet voor een ander doen. Dan ontneem je waardevolle inzichten lessen en realisaties en is de kans op terugval vele malen groter.

Natuurlijk is een beetje hulp helemaal niet uit den boze. Het is immers mijn werk om mensen in hun proces te helpen, en dat doe ik met liefde en passie. Maar ik blijf altijd sterk letten op eigenaarschap. Is dat er niet, of te weinig dan laat ik dat weten en dan nodig ik je uit om daar naar te gaan kijken. Ik neem de stappen niet, dat doe je zelf. En de eerste intentievolle stap in het aangaan  van je eigen helingsproces, die is het belangrijkste.

En die stap moet volledig uit jezelf komen. Want wat je er zelf instopt, dat haal je er ook weer uit.

Neem jij eigenaarschap over je leven, en kun jij vanuit eigenaarschap wel wat begeleiding gebruiken in jouw processen om weer tot heelheid en balans te komen?

lees dan wat transformatie coaching kan doen, of stuur me een bericht!