Er wil iets ontploffen in mij

Zo voelde het als ik echt invoelde bij mezelf. Er wil een kracht expanderen maar die krijgt niet de ruimte. Dat zorgt voor een verkramping op mijn doorstroom van levensenergie en dat uit zich uiteindelijk in de fysieke laag, mijn lichaam. Mijn schouder schiet in de verkramping en ik kan nog maar een kant op draaien met mijn hoofd. Ik zit compleet vast.
Al 2 dagen heb ik volop de ruimte om alles te voelen en in de ervaring te zakken. Ik ben helemaal alleen thuis en heb ruimte geschept met mijn werk. Maar mijn ontwijkingsmechanisme zijn sterker aanwezig dan mijn wil voor overgave en ik ontloop mezelf dan ook volledig. Ik ben niet aanwezig en duik in elke snelle vorm van dopamine en ’schijn’ genot. Pijn ontwijken en genot zoeken zonder bezielde aanwezigheid. Op de achtergrond in mijn bewustzijn is er wel een constante stem die me probeert in de juiste richting te leiden maar daar luister ik niet naar.
Vanochtend werd ik wakker met genoeg wil en discipline en kon ik volledig de ruimte en stilte scheppen om in de onderdrukte gevoelens en ervaringen te zakken. Doormiddel van EFT een tapping en affirmatie techniek (emotional freedom technique) kom ik al snel door de blokkade. Ik gebruik de pijn in mijn schouder als een poort naar de onderliggende oorzaak. Een gevoel van verdriet gepaard met frustratie en boosheid komt eruit. En ik ben meteen bij de angel, de oorzaak. En die oorzaak kom ik vaker tegen. Daar heb ik nog werk te doen.
Een klein stapje op een pad naar meesterschap.
 
Alle reacties:Elise De Lange, Mark Wielemaker en 26 anderen