”De kwaliteit van je leven wordt bepaald door de kwaliteit van je gedachten”

We kennen allemaal de negatieve en destructieve gedachten die van tijd tot tijd opkomen. Ze weten ons altijd precies te raken op onze gevoelige snaar. Als we er naar luisteren worden ze sterker en komen ze steeds frequenter voor.

We leggen letterlijk nieuwe hersenverbindingen door deze gedachten en denkpatronen, en hoe vaker we deze gedachten hebben hoe sterker deze verbindingen worden. Dit kunnen we ook omdraaien en ten goede voor ons gebruiken! Maar hoe kunnen we dat dan doen?

Als je gedachten ziet als kleine energie pakketjes op een weegschaal kun je je vast voorstellen dat een weegschaal gevuld met negatieve energie aan één kant niet in balans is. Daarom moeten we de weegschaal uitbalanceren en daar tegenover positieve energie inbrengen zodat de balans weer wordt hersteld.

– Wordt je ervan bewust dat je negatieve, destructieve of sombere gedachten hebt

– Accepteer dat je net zo makkelijk als dat je deze negatieve gedachten toeliet er ook positieve gedachten tegenover kunt zetten

– Adem diep in en uit via je mond en visualiseer dat je de negatieve lading uitblaast

– Denk nu het tegenovergestelde van de negatieve gedachten, misschien komen er andere positieve en opwekkende gedachten in je op en spreek deze hardop uit

Als we dit vaak genoeg doen balanceren we opnieuw de energie, leggen we nieuwe belonende hersenverbindingen en vergaan de oude negatieve verbindingen vanzelf.

Probeer het maar eens!